עיוורון בעין אחת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/10/2013 | 10:40 | מאת: רותי נחמני

שלום רב, אני בת 50. לפני שנים רבות איבדתי ראיה באחת העיניים עקב תאונת דרכים. העין השנייה תקינה. הפגיעה היא בעצב, לא בעין עצמה. לפי מה שהצלחתי לברר, מדובר בנכות של 5%. האם הדבר מקנה לי זכאות כלשהי לקיצבה או תמיכה כלשהי? בברכה, רותי.

רותי שלום, המינימום על עיוורון בעין אחת הינו 30% ואם ישנה ירידה בראיה בעין השניה (אפילו עקב גיל) אחוזי הנכות עולים. אבל כפי שאני מציין תמיד, ישנם תנאים נוספים לקבלת זכויות כספיות עקב הנכות. ממליץ לקרוא את המאמר הבא (להעתיק כתובת לדפדפן): http://www.barmedics.com/archive/he/8bf8f3144849/nc בריאות,

22/10/2013 | 12:33 | מאת: רותי נחמני

תודה ד"ר שטרן לתשובתך המהירה. לפי המאמר אליו הפנית, הקצבה נקבעת על-פי מידת הפגיעה בהשתכרות. הפציעה שלי התרחשה בגיל 16, כשעדיין לא עבדתי, ולכן באופן טבעי פניתי לכיוון מקצועי שאינו דורש ראיה בשתי העיניים. אם משמעות הדבר שאין טעם לפנות בתביעה? בתודה, רותי.

מנהל פורום זכויות רפואיות