תאונת עבודה משנת 2008

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

28/07/2013 | 09:58 | מאת: נועה

שלום! בשנת 2008 עברתי תאונת עבודה,כשהרמתי מטופלת, וחשתי כאב חד בגב, שהשבית אותי לכשבועיים. הגשתי את הטפסים לביטוח לאומי,(לא עברתי וועדה) והוכרתי על " כאבי גב" בביטוח הלאומי.(לא שלחו אותי דאז לבדיקות הדמיה,רק לרנטגן). מאז, באופן קבוע אני סובלת מדי כמה חודשים מאפיזודה של כאבי גב שמשביתים אותי מעבודה למספר ימים. השבוע, עקב אפיזודה נוספת של כאבי גב, ביקרתי אצל אורטופד ששלח אותי לבדיקת סיטי . שאלתי היא האם כדאי לי לגשת לבדיקת סי טי (שכידוע פולטת אל הגוף קרינה רבה) על מנת לברר את הסיבה לכאבים (סביר להניח פריצת דיסק), והאם עלי להגיש טפסים חדשים לביטוח לאומי על מנת שיכירו בי על הבעיה ממנה אני סובלת כתאונת עבודה . האם יש עדיין מצב בו הביטוח הלאומי יכיר באפיזודות החוזרות כתאונת עבודה למרות שאין לי אחוזי נכות, רק הכרה? אני מפחדת שתהיה יום אחד החמרה רצינית במצבי, והביטוח הלאומי יתנער מההכרה שזה חלק מהתאונה. אודה על תשובתך

נועה שלום, באפשרותך להגיש בקשה לוועדה רפואית עקב התאונה משנת 2008, אך במקרה כזה מאחר ועברו 5 שנים מיום התאונה מדובר על איחור בהגשת התביעה ולכן במידה ויינתנו אחוזי נכות המזכים בתשלום ינוכה התשלום כולו או חלקו עבור איחור בהגשה התביעה. מומלץ להגיש לוועדה חומר רפואי המפרט את הליקוי וההגבלה בתנועות. שבוע טוב,

מנהל פורום זכויות רפואיות