האם רופא תעסוקתי בשירות המדינה יכול לפסול אותי מלק

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

10/07/2013 | 09:05 | מאת: משה כהן

שלום רב, עברתי מכרז והתקבלתי לעבודה במשרד המשפטים בתור פרקליט. אני אמור להתחיל את עבודתי בעוד מספר ימים . בעת מילוי שאלות יש צורך לציין אישפוזים קודמים. לפני כשנה וחצי הגעתי לבית חולים לאחר שהרגשתי דפיקות לב . התברר שהיה לי פירפור פרוזדורים , אושפזתי ללילה, עברתי בדיקות מקיפות והכל נמצא תקין, מנהל מחלקת לב באיכילוב אמר לי שהכל בסדר ושאמשיך כרגיל, אציין שאני בן 34 ומתאמן באופן קבוע, מאז לא היה כלום, האם רופא תעסוקתי בשירות המדינה יכול לקבוע שאני לא כשיר לתפקיד? התשובה חשובה לי מאחר ואני מתפטר ממקום עבודה לשם כך, תודה

משה, איני יכול כמובן לחוות דעה באם עליך להתפטר או לא. כעיקרון, רופא תעסוקתי אכן יכול לקבוע כשירות לתפקיד אך זכור כי לעיתים ביטוח לאומי או קרנות הפנסיה מערערות על קביעה זו ומציגות חוות דעת נגדית של רופא תעסוקתי שלהם. בריאות, גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות