פטור ממס הכנסה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

19/06/2013 | 10:50 | מאת: חיה לאה

כמה אחוזי נכות מחושבים ל1. ירידה של 40% בשני האוזניים. 2,כריתת רחם ושחלות עקב היותי נשאית של brca1 3.סרטן בעור 2 סוגים לא ממאירים אבל 25 נגעים שהוצאו כירורגית. 4. בעיות שינה וטיפול במכון שינה.

שלום, אני מניח ששאלותיך נשאלות על מנת לקבל קצבה ולא סתם אחוזים רפואיים. 1. אין דבר כזה ירידה של 40% בשתי האוזניים (מבחינת ביטוח לאומי). יש לחשב ממוצע של תדרים 500 1000 ו- 2000 לכל אוזן. רק לפי קומבינציה כזו ניתן לתת תשובה. 2. כריתת רחם ושחלות אינה תפקודית ולכן האחוזים נמוכים מאוד 3. נגעים שאינם ממאירים לא מזכים באחוזים רפואיים 4. תלוי בריווי חמצן בשינה. אם מתחת ל- 80% ניתן לקבל עד 40% נכות רפואית ברכות,

19/06/2013 | 12:45 | מאת: חיה לאה

תודה על התגובה. אכן ברצוני לקבל פטור ממס הכנסה ולא קצבה מביטוח לאומי. לפי מה שהבנתי ניתן ל"אסוף" אחוזים ולהגיע ל90% על מנת לקבל הפטור. היות ואני כבר הרבה שנים בתוך כל הדברים הנ"ל ועד עכשיו לא עשיתי עם זה כלום רציתי לנסות. לגבי השמיעה יש לי 40% ירידה במיעה בכל אוזן לא בשתיהן יחד. בעיות השינה שלי נובעות ממצב נפשי ולא מכני. אני שנים מטופלת בכדורים לחרדות ודיכאון. זה מוסיף משהו? שווה לדעתך לנסות?

מנהל פורום זכויות רפואיות