שמירת היריון...

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

02/06/2013 | 01:07 | מאת: אודליה

היי . לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון אבל אנסה. :) שלום רב, שמי אודליה אמויאל. נמצאת מה-24.3 בשמירת היריון. בשבוע שעבר הגשתי את כל הטפסים הרלוונטים. שאלתי היא: כאמור ביטוח לאומי צריך להסתכל על שלושת המשכורות האחרונות שעבדתי, בפועל חודשיים מהם הייתי במחלה. כתבתי לביטוח לאומי מכתב בו אני מבקשת כי יתחשבו במשכורות בהם עבדתי היות והמשכורות היו יותר גבוהות. האם יש איזשהו סעיף בחוק שמירת היריון שקובע שמסתכלים על חודשים שבהם עבדתי ולא על חודשים שהייתי בהם במחלה? . שאלה נוספת: מקום עבודתי רשם כי אני עבדתי 4 ימים בשבוע. האם בחישוב שמירת היריון ייקחו רק 4 ימים בשבוע או 6 ימים? תודה רבה :)

אודליה שלום, חופשת מחלה נחשבת כימי עבודה שהמעביד משלם עבורם, לכן גם ביטוח לאומי יקח אותם כמשכורת קובעת. ביטוח לאומי לא מסתכל על מספר ימי העבודה אלא על השכר, לכן אין חשיבות אם קיבלת שכר בעבור 4 ימי עבודה בשבוע או 6 ימים. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות