תביעה רטרואקטיבית של אחוזי נכות לקרוב משפחה שמת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

30/07/2007 | 16:12 | מאת: תמר ד

קרוב משפחה סבל מתסמונת דאון ופיגור שכלי קשה, ונקבעו לו 75 % אחוזי נכותלפני 14שנים במשך הזמן ששהה במוסד הורע מצבו והתדרדר . הוא לא יכל ללכת , עשה צרכיו בטיטול, לא יכל לעמוד ,איבד משקל וסבל מאנמיה מקרוציטית במוסד קיבל כל מיני תרופות שלפי דעתי לא התאימו לו. טענו שסובל מאפילפסיה התרופות שקיבל: אסיבל 10 מג , אפנוטין 100 מ"ג 2פעמים ביום, דהקינט 2מ"ג 1 פעם ביום, טגריטול 400 מ"ג 3 פעמים ביום ובסוף גם סבל דלקת ריאות ומפצעי לחץ . למרות פניות חוזרות ונשנות להפחתת המינון התרופתי לא נעשה דבר וכך מצב החולה התדרדר. פניות להעלות את אחוזי הנכות של החולה שהפניתי לרופא המוסד לאח אחראי ולאם המוסד לא נענו. אחרי כניסות ויציאות מרובות לבתי חולים נפטר הקרוב ואני מבקשת לדעת כיצד ביכולתי להעלות את אחוזי הנכות שלו רטרואקטיבית כי לפי דעתי אחוזי הנכות שניתנו לו לא משקפים נכונה את מצבו הבריאותי והגופני ואחוזי הנכות שהגיעו לו היו מעל 100% נכות. אודה לך אם תיעצו לי איך לדרוש את מלוא אחוזי הנכות שהגיעו לו רטרואקטיבית. קבלתי הודעה ממס הכנסה שהועדה תדון בבקשתי בביטוח לאומי . איך להתכונן לפני הדיון ?

30/07/2007 | 19:27 | מאת: איילת לבנון

חשוב להבחין בין נכות רפואית לנכות תפקודית. פטור ממס מקבלים בגין נכות רפואית של מעל 90%. 75% הנכות שאת מציינת הם לדעתי הנכות התפקודית שניתנה לו- נכות מקסימלית. הנכות הרפואית סביר ששונה ותוכלי ללמוד מהי מפרוטוקול הוועדה לקצבת נכות כללית. האם הקרוב שהיה מאושפז שילם מס הכנסה? הפטור ממס ניתן לנישום עצמו ולא לבני משפחתו עם זאת לשאלתך, ניתן על פי מסמכים רפואיים לבקש קביעת נכות רפואית רטרואקטיבית

מנהל פורום זכויות רפואיות