מבטחים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

16/05/2013 | 13:41 | מאת: בתיה

ראשית תודה על קיומו של הפורום ועל עזרתכם , אבי מקבל מבטחים כבר כמה שנים עקב מחלה נפשית כרונית ומתמשכת זה מספר שנים. קיבלנו מכתב מהם שמבקש להעביר מסמכים רפואיים + מכתב בדיקה רפואית תקופתית. במכתב של בדיקה רפואית תקופתית הם מבקשים מסמכים מרופאים מטפלים ולחתום על טופס הצהרה מאד חודרני לפרטיות כמו כן מידעיים אותנו כי יתכן ויזומן לועדה על ידי רופא מטעמם. מצוין בפנייתם כי במידה ואבי לא יעתר לאחד מהדרישות עם יכולים להפסיק את תשלום הפנסיה או לגרום לעיכוב התשלום. האם זה חוקי מצידם ? מסמכים רפואיים וחוות דעת הרופאים שלו כמובן שאין בעיה להעביר וגם לא שיעבור ועדה רפואית, העניין הוא שהם רוצים לעשות לו בדיקה כלכלית ... זה חוקי ? בנוסף מבקשים לחתום על טופס בו נאמר : "כמו כן הנני נותן בזאת לכל עובד רפואי ואו מוסד רפואי שיקומי קופת חולים ,צה"ל משהב"ט , משרד הבריאות משרד רווחה או כל מי שיש בידיו מידע להעבירם לקרן הפנסיה את כל הפרטים ללא כל יוצא מן הכלל. בנוסף הנני נותן בזאת רשום לעובד משטרת הגבולות עובד משרד הפנים משרד איכלוסין רישום כניסה יציאה מהארץ.. אני משחרר בזה את מחזיקי המידע ואת העובדים המשרתים פועלים מחובת שמירה על סודיות מידע סודיות רפואית ללא כל טענה או תביעה בקשר למסירת מידע זה. שוב אני שואלת,, האם זה חוקי כל הבקשות הללו ? מותר להם על פי דרישתם להחתים את אבי על ויתור סודיות רפואית מכל גורם במדינה ? אין לו מה להסתיר , אבל זה נראה לי דרישה ממש דרקונית מוגזמת וחדירה לפרטיות שאין כמותה. שאלה אחרונה, במידה ואבי היה בחו"ל בחודש שעבר לצורך ביקור של בתו שחיה בחו"ל לרגל הולדת נכדה, האם זה משפיע על החלטתם להמשך תשלום הפנסיה? תודה וסליחה על בליל השאלות וחוסר הסדר, בת דואגת

בתיה, 1. כן. יתכן והחולה הבריא ולכן הם רוצים לבדוק באם יכול לחזור לעבודה 2. כן. אם מקבל הכנסה נוספת, שוב יתכן והם יכולים להוריד את הקצבה 3. מטרת כל אילו הינם לבדוק הכנסות ומצב רפואי. 4. אם היה בחו"ל חד פעמי לא צריך לפגוע בפנסיה. כללית, מאחר ובזמן הצטרפות למבטחים הוא חתם על טופס תקנון הקרן ומאחר וכל הדרישות הללו מופיעות בתקנון, הרי שזכותם לבדוק. צריך רק לזכור שההחלטות שלהם לא בהכרח כזה ראה וקדש. לדוגמא, אם יחליטו שדי בנסיעה אחת לחו"ל לשלול קיצבה, הרי שאין זה תקין לפי השכל הישר וניתן להאבק בכך. ברכות, גיל

16/05/2013 | 20:21 | מאת: בתיה

גיל היקר. תודה על המענה. אבי לצערנו עדיין חולה כך שהחשש לא מגיע מהמקום הזה. פשוט החדירה לפרטיות מכעיסה מאד. אבי שהה בחול לצורך ביקור אחותי. בתו. האם הם בודקים יציאות לחול במצטבר של חמש שנים? שוב תודה בתיה.

מנהל פורום זכויות רפואיות