שאלה בנושא שמירת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

24/04/2013 | 14:34 | מאת: אושרת

שלום רב, אני בהריון בשבוע 20, לפני כשבוע החלו לי התכווצויות בבטן התחתונה. לאחר בדיקות, אורך צוואר הרחם נמצא תקין, שתן תקין, לחץ דם תקין. העניין הוא שבסקירת מערכות שעשיתי בשבוע 16 נצפתה שלית פתח הרופא אמר כי זה יכול לעלות בשבועות הקרובים עם התמתחות הרחם. לפני כשבוע הגעתי בעקבות כאבי בטן תחתונה הרופא נתן לי פפברין ואמר שיש שלית פתח מלאה שחוסמת את צוואר הרחם ואפילו קצת יותר... הוא אמר לי לנוח בבית שבוע ואמר כי במידה ויש דימום יש לגשת מיד למיון. בתחילת ההריון היו לי דימומים ואני ממש חוששת מזה, לפי מה שהבנתי מדובר במצב די מסוכן והרופא אסר עלי לעשות הרבה דברים ואמר לנוח הרבה ולשתות הרבה מים. אני ממש חוששת, איני יודעת מה לעשות, כבר שבוע אני רק בוכה. רציתי לשאול האם מצב זה מוגדר כמסוכן ומקבלים עליו שמירת הריון או מחכים שחס וחלילה למצב קיצוני יותר של דימומים? אודה להתייחסות במהרה, תודה מראש...

אושרת, רק רופא מומחה יכול לענות האם את צריכה להיות בשמירת הריון. במידה וכן אזי ישנו נוהל פניה לביטוח הלאומי. גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות