כליה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

10/04/2013 | 11:25 | מאת: אביבית

גיל שלום רב, על פי בדיקת אולטרא סאונד הכליה השמאלית קטנה מאוד, ציר אורך 3.5 ס"מ, וישנם סימני איבוד של הפרנכימה.ידוע לי כבר כ-20 שנה שהכליה הזאת אינה מתפקדת, או תפקודה מזערי.( אני רוצה לעשות מיפוי). כמו כן, הכליה השניה על פי אותה בדיקה גדולה (ציר אורך כ-13 ס"מ). אך ישנה הרחבה קלה של המערכת המאספת התוך כלייתית, וישנה ציסטה בקטור 2.2 ס"N באמצע הכליה הזאת. האם על הכליה ללא הפרנכימה מגיע לי 30 אחוז נכות כדין כליה אחת על פי ספר המבחנים של ביטוח לאומי ? בנוסף, כתוב שעל הכליה השניה ישנה תוספת של אחוזי נכות, אם היא לא תקינה לגמרי. האם אני זכאית לתוספת אחוזי נכות עקב הציסטה וההרחבה הקלה במערת המאספת התוך כלייתית?כמה אחוזים לדעתך? כדאי להגיש תביעה ? אני מאוד מודה לך!כל הכבוד על הפורום המקצועי והתומך! יום נעים.

אביבית שלום, אכן כליה חסרה או לא מתפקדת מזכה ב 30 אחוז נכות אך בנכות כללית לא סופרים את האחוזים הללו (סעיף מנופה). אם שתי הכליות פגועות אזי האחוזים נחשבים. במידה והציסטה משפיעה על התפקוד אזי האחוזים יחשבו. כדאי או לא להגיש תביעה? זה תלוי בגורמים נוספים כפי שניתן למצוא בפורום (גיל, מצב תעסוקתי, השפעת המחלה על כושר העבודה ועוד). בריאות, גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות