הקלות מס, זכויות אחרות - ניתוח כריתת קיבה עקב סרטן

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

02/04/2013 | 23:00 | מאת: אדי

לפני למעלה משנה התגלה אצלי גידול סרטני ובוצע ניתוח כריתת קיבה מלא (גסרקטומי) לאחר הניתוח התפתח פריקרדיטס (נוזל סביב הלב) שחזר מסמפר פעמים ואני ממשיך לקחת תרופות עד היום. אני לא נזקק לטיפולים כימותרפיים או אחרים. האם במקרה כזה אני זכאי להחזרי מס/הקלות מס או כל זכות אחרת ? תודה.

אדי שלום, לפי תאורך הייתי אומר שמגיע לך 100% נכות עם כל הזכויות הנובעות מכך (פטור ממס, פנסיה רפואית וכו). בריאות, גיל

07/04/2013 | 18:16 | מאת: אדי

תודה. האם עצם ניתוח הסרת הקיבה (גסרקטומיה מלאה) מקנה את אחוזי הנכות ? או שמא הסיבוך של הפריקרדיטיס הוא הקובע ? כי בעבר שאלתי ואמרו לי כי רק מי שמקבל טיפולים כימותרפיים או דומים זכאי לפטור ממס וכו'. אציין כי תקופה קצרה לאחר הניתוח חזרתי לעבודה כשכיר במשרה מלאה (אם כי לאחר כשנה וחצי המעביד הקטין לי את היקף המשרה) ואם התשובה חיובית - איך מתחילים תהליך של מימוש ?

מנהל פורום זכויות רפואיות