באופן כללי

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

02/04/2013 | 15:37 | מאת: אלי

שלום , אני סובל מסרטן בלוטת התריס גרורתי כרוני (אחרי כריתה ו-3 טיפולי יוד ), נמצא כעת בטיפולי כימו (כדורים ביולוגיים) . שאלותיי הם : 1) האם נכון שמגיע לי קצבת נכות עקב אי יכולת לעבוד (פיזית) בגלל טיפולים כימותרפיים ? 2) האם יש גם קיצבה רק בגלל עצם המחלה (שאגב , לא קשורה למקצוע) ? או רק אם אני לא מסוגל לעבוד ? 3) יש לי ביטוח חיים ואי כושר עבודה פרטי , שלמרבה חוסר המזל נמצא בהקפאה כמה שנים עוד לפני פרוץ המחלה , האם יכול להיות שלמרות ההקפאה מגיע לי משהו ? יש טעם להתחיל להילחם ? מה קורה במקרה של ביטוח מוקפא ? תודה

אלי שלום, לשאלותיך: 1. כן, במידה ואתה אכן לא עובד 2. לא, רק אם אתה לא מסוגל לעבוד. אנשים עובדים אשר מרוויחים למעלה מ- 3700 ש"ח (ללא ילדים) או כ- 5000 ש"ח (עם ילדים), אינם מקבלים קיצבה. 3. לצערי לא. ביטוח מוקפא הינו מוקפא. ממליץ לשאול עורך דין לגבי הסיכוי. בריאות, גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות