ימי מחלה במקום שמירת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

11/03/2013 | 01:18 | מאת: ערן

שלום, אשתי בחודש ה 8 ואושר לה שמירת הריון ע"י הרופא נשים. היא מעדיפה לנצל את ימי המחלה כיוון שיש לה מספיק. משום מה הרופא מסרב לתת לה ימי מחלה מעבר ל14 ימים בתואנה שאסור לתת מעבר ל14 ימים במקרה של שמירת הריון. ביטוח לאומי לא מחייב לפנות אליו אז מדוע הרופא מוגבל במתן ימי מחלה? הייתכן והוא טועה ואין לו מגבלה??? הרופאת משפחה אמרה לה שלמשל במקרה של שבר אפשר לתת מעבר ל14 ימים אבל במקרה של שמירת הריון לא??? אני תוהה מדוע קופת חולים מגבילה כאשר אף אחד אחר לא מגביל את ניצול ימי המחלה??? אשמח לתשובה או אפילו להפניה לגורם מוסמך, תודה

ערן שלום, במקרים מסויימים לרופא תעסוקתי יש סמכות לתת ימי מחלה מעבר ל14 יום יום טוב

מנהל פורום זכויות רפואיות