פריצת דיסק צווארית יש אחוזי נכות וקיצבה?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

21/02/2013 | 00:45 | מאת: אביאל

יש לי כבר שנה וחצי פריצת דיסק צווארית. דיסקופטיה בשני חוליות צוואר. דבר שמקשה עליי לתפקד באופן ממשי. אינני עובד עקב כך ובקושי מתפקד. אני מוגבל בתנועת הצוואר. האם זה מחלה שאפשר לקבל עליה אחוזי נכות? ואם כן כמה בערך. כי הבנתי שרק מי שיש לו 60 אחוזי נכות +70 אחוז אובדן כושר התשכרות- רק הוא מקבל קיצבה מהבל"ל?

אביאל שלום, עקרונית אתה זכאי לאחוזי נכות אך הדבר תלוי עד כמה אתה מוגבל בתנועות הצוואר. תנאי זכאות לקצבת נכות הינם: 60% נכות רפואית או 40% שמתוכם בעיה אחת לפחות 25% נכות. אובדן כושר עבודה מינימום 60%. חג שמח

מנהל פורום זכויות רפואיות