נכות זמנית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

03/02/2013 | 15:08 | מאת: שירה

נקבעה לי נכות של 60% הכוללת מחלת מנייר, פיברומיאלגיה , שלפוחית לא יציבה וחרדות. רק החלק החרדתי זמני. רציתי לדעת אם אחליט להיות בהריון זה עלול לפגוע לי בקצבת הנכות בטענה שאם אני יכולה להיות בהריון סימן שהבעיות שלי לא כ"כ חמורות?

שירה שלום, קודם כל, גם כשביטוח לאומי מגדיר נכות כצמיתה עדיין ביטוח לאומי לאחר כמה זמן יכול להחליט כי הוא קורא לך שוב לבדיקה והערכת נכות. אני לא מכיר מקרים שבגלל הריון שינו למישהו את הקצבה, להפך, לאחר הריון ועם תינוק בבית ישנם מקרים שהמצב האישי/רפואי החמיר ואז הנכות גדלה. מובן שצריך גיבוי מפסיכיאטר לנושא. בברכה, גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות