נכות עקב מצב דכאון

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

01/02/2013 | 21:12 | מאת: טל

שלום אני בן 50 סובל מדכאון מזה ארבע שנים ללא סיבה ידועה ומבקבל קצבת נכות מקרן פנסיה - מאה אחוז נכות מזה 4 שנים.במצב דכאון לפי מה נקבעת הנכות ? כמו כן האם לבקש יציאה לפנסיה מוקדמת או להמשיך עם קצבת נכות.

טל שלום, אם הנכות הינה עקב הדיכאון מין הסתם המצב הדיכאוני חמור ונקבע עקב הערכה פסיכיאטרית. קצבת נכות של 100% מקרן הפנסיה לדעתי שוות ערך ליציאה לפנסיה. בכל מקרה כדאי לבדוק עם היועץ הפנסיוני של הקרן. בברכה, גיל

04/02/2013 | 19:40 | מאת: טל

גיל שלום תודה על תשובתך, האם הכוונה לצור קשר עם יועץ פנסיוני בתוך הקרן פנסיה עצמה ולהתייעץ לגבי יציאה לפנסיה מוקדמת האם זה מקובל לבדוק מול הקרן?כמו כן מה עדיף מבחינת גובה קצבה נכות זמנית בשעור מאה אחוז שנשמכת כמה שנים או יציאה לפנסיה מוקדמת לאחר 25 שנות עבודה וגיל 50.

מנהל פורום זכויות רפואיות