כריתת רחם

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

16/01/2013 | 10:36 | מאת: סיגל

שלום גיל, קראתי שלאחר כריתת רחם, אשה מתחת לגיל 50 זכאית ל-40% נכות. קראתי גם שסעיף זה "מנופה". מה המשמעות של המיפוי? האם בגלל המיפוי % נכות זה אינו מתורגם לפיצוי כספי? תודה, סיגל

סיגל שלום, סעיף מנופה הוא אכן לא נחשב בחישוב הכללי של אחוזי הנכות ולכן אינו מזכה בפיצוי כספי, אך זה רק לעניין נכות כללית ושירותים מיוחדים. לגבי תביעה לפטור ממס הכנסה סעיפיםמנופים אינם קיימים. בריאות, לייעוץ אישי - מרפאות בר מדיקס 03-6375700

16/01/2013 | 11:58 | מאת: אילה

ראשית תודה. אם אני מבינה נכון, אזי הנכות לא מזכה בפיצוי וגם לא בפטור ממס הכנסה. אם כך, מה החשיבות של אחוזי הנכות שנקבעים בעת כריתת רחם? תודה, סיגל

מנהל פורום זכויות רפואיות