אפילפסיה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

05/11/2012 | 22:41 | מאת: מאיה

שלום . לפני כ 20 שנה בהיותי ילידה עברתי תאונת דרכים, נפגעתי בראש ומאז יש לי התקפי אפילפסיה. אני לא ממש זוכרת מה קורה בזמן ההתקפים, הכל ידוע לי מאותם אנשים ששהו במחיצתי בזמן ההתקף. כל הדיקות שעשו לי יצאו תקינות מאז ומתמיד. גם כשהייתי ממש קטנה הבדיקות יצאו טוב. בפועל, היו לי התקפים חוזרים . טופלתי בכדורים למעלה מעשור . עשיתי הפסקה כי ההתקפים פסקו לי ובשנתיים שלוש האחרונות יש לי התקפים תכופים. מעולם לא הייתי בביטוח לאומי אך למעשה אני כבר כמעט שלוש שנים בחוסר ריכוז מוחלט, התקפים ופחד לצאת מהבית. (בהתקף אני לא זוכרת איפה אני ואם מי אני נמצאת גם אם הם הוריי) שאלתי היא האם אני יכולה לדרוש את מה שמגיע לי מביטוח לאומי על אף שהבדיקות שלי יוצאות תקינות? אני חולה כבר למעלה מ 20 שנה וכיום אני כבר בת 32. אשמח לתשובתכם

06/11/2012 | 22:58 | מאת: אלון אהרונוב

מאיה שלום, את יכולה להגיש תביעה לקצבת נכות כללית. בוועדות יבדקו אותך רופאים ויחליטו לגבי זכאותך אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות