נכות עקב טיפול כימוטרפי

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/07/2007 | 18:17 | מאת: מירון גונזלס

שלום. קוראים לי מירון (שם משפחה בדוי). ואני בן 21 בגיל 12 וחצי, מצאו לי גידול על גזע המוח. הושתל בזמנו VP-SHANT ועברתי סידרה של טיפולים כימיים (כימוטראפיה) במשך שנה וחצי. לאחר הטיפולים נוצרה לי נכות קשה בשתי הרגלים, ועל אחת מהרגלים עברתי ניתוח לא סימפאטי של "אליזרוב". כיום אני בן 21 עדיין עם נכות ברגלים,ונעזר בקביים, ולאחרונה חלה הרעה במצבי הרפואי שמתבטאתבכאבי גב איומים כמו כן כתוצאה מהכאב איני יציב במאה אחוז. מה זכויותי בחוק?

23/07/2007 | 11:38 | מאת: איילת לבנון

הייתי ממליצה לך לפנות למחלקת ניידות לשם בחינת זכאותך לקצבת ניידות והטבות ברכישת רכב

23/07/2007 | 21:03 | מאת: מירון

קיבלתי 75 אחוזי ניידות וההנחה אינה גדולה כ"כ, אם רכב עולה 140 אז לי הוא עולה 100, הרכב שהומלץ שווה 120 אלף, אך עקב ההחמרה במצבי סביר להניח שאקבל רכב שיותאם גם לקרונית... אך מעבר לזכות זו של רכב. האם אני זכאי לציוד שיקומי? האם הורי זכאים להחזרים כלשהם: ארנונה, אגרת טלויזיה, בזק או דבר אחר? שאלה נוספת, ההחמרה החלה במהלך שירותי הצבאי שהוא על רקע התנדבותי, המאמץ שהפעלתי היה מעבר למה שהגוף היה מסוגל כניראה... מה הוא חלקו של הצבא בקטע הזה, שאגב נפנף אותי לא אחת שבאתי אל המרפאה.

מנהל פורום זכויות רפואיות