כאבי גב עם הקרנה ןחולשה של רגל שמאל

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/04/2005 | 10:49 | מאת: ירון

לפני כחודשיים אושפזתי עקב התקף חריף של כאבי גב תחתון עם הקרנה חזקה לרגל שמאל. הגבלה בע"ש מותני וחולשה ברגל שמאל. בבדיקת CT -לסטזיס קלה L5S1 דיסק ניווני L5S1. בדיקת MRI-ירידה בגובה ובעוצמת האות של הדיסק הבין חוליתי L5-S1 עם שינויים ניוונים של חוליות הדיסקה. הקונוס המודולרי ממוקם בגובה L1. בדיקת EMG תקינה למעט 3 הערות? שהן:1. CENTRAL ORIGIN? 2. ?NONNEUROGENIC CAUSE 3. SOME NONORGANIC FEATURES? אציין שעדיין ניכרת חולשה ברגל שמאל המלווה לעיתים בהתכווצויות שריר ובשבוע האחרון גם ברגל ימין הופיעו כאבים והתכוצויות בשרירים. שאלותי : א. מה משמעות ההערות בבדיקת הEMG והאים יש טעם בבדיקות נוספות לאור המצב שנשאר ללא שינוי למעט כאבים פחותים בגב תחתון ב. איזה טיפול היית ממליץ. מודה מראש על תשובה זריזה אם ניתן.

23/05/2006 | 10:58 | מאת: אריק

שלום, אני בן 30, במהלך 10 השנים האחרונות (מאז הצבא) החלו לי כאבים ברגליים ובעיקר ברגל שמאל. זה התחיל מכאבים בבירכיים ולאחרונה כאבים בשרירי רגל שמאל. הברך נוקשת לי בזמן הליכה ובצבא בעקבות זאת איבחנו CMP בברך. אני עשיתי המון טיפולי עיסוי רקמות עמוק במטרה לשחרר את הכאבים אך זה לא מועיל, אני הולך לישון עם כאבים וקם איתם. פניתי לאורטופד ששלח אותי לבדיקת אולטראסאונד עם חשד לקרע ברצועות, הבדיקה היתה תקינה. אני רוצה לציין ולהוסיף שיש לי עקמת Scoliosis חמורה יחסית ואני סובל גם מכאבי גב תחתון (הכאב ברגל כבר מזמן גבר על כאב הגב) הייתי רוצה לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכאבים כאלה, איך אני יכול לטפל בזה והאם יש רופא מומחה שאוכל לבוא ולהתייעץ איתו, המצב כבר בלתי נסבל ורמת החיים שלי התדרדרה מאוד. בברכה ותודה מראש, אריק

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה