פריצת דיסק? דחוף...

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/07/2004 | 20:35 | מאת: מירב

שלום, אני מיקרב בת 23 ומזה 6 שנים סובלת מכאבים עזים בגב התחתון שבאים והולכים לסירוגין. עשיתי בדיקת CTמותני בגבהים L1-S1 ואלה הממצאים: א. לפי הפלנר: מודגמת עמדה לורדוטית שטוחה. ב. בחתכים אקסיאלים: סיכות מתכתיות אחדות בצד הימני של הבטןץ בגובה L4-L5: היפוטרופיה של ליגמנטה פלאבה והיצרות יחסית של התעלה. בגובה L5-S1: תופעת וואקום ניוונית בדיסק. בלט אנולוס אחורי היקפי שטוח עם לחץ מתון על השק התקאלי ועל השורשים L5. מה זה אומר? והאם זו הסיבה לכאבים במשך 6 השנים. יש לציין שבזמן הבדיקה - היתה תקופה ללא כאבים - האם זה משפיע על ממצאי הבדיקה? לתשובתך אודה, מירב.

05/01/2005 | 17:03 | מאת: רובי

בבדיקת ה-CT שעשיתי נתקבלה התוצאה הנ"ל - בסריקת L4-5 מודגם בלט הקפי קל של האנולוס. רציתי לשאול מה זה אומר בדיוק? האם זו פריצת דיסק? אודה על תשובתך, רובי