העצב הסיאתי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/08/2000 | 13:58 | מאת: זמט מנחם

שלום רב לאישתי היסטוריה של בעיות גב (lL-4 / L-5) בת 33 ובריאה באופן כללי. לאחרונה סובלת מכאבים בגב תחתון והקרנות לרגל ימין. בצילום רנטגן לא נמצאו ממצאים ובדיקת אורטופד סוכמה כ "דלקת מקומית" . לטיפול בדלקת היא קיבלה כדור בשם וואיוקס אשר הקל על הכאב למשך נטילתו אך לא פתר את הבעיה. בצר לנו פנינו לרופאה העוסקת גם בטיפול הומאופתי , זו אישרה את דעתנו שמדובר בבעיה בעצב הסיאתי ונתנה לה תכשיר האמור לגרום לגוף / לעורר אותו לטפל בבעיה בעצמו. התוצאה - 4 ימי סבל וכאבים עזים , הקרנות לרגל (פולסים) , תחושת "הרדמות" בשרירי האגן , הרגל והישבן. הכאבים הינם בכל תנוחה וללא קשר לתנועה / תנוחה ספציפית. אנו עומדים נבוכים ולא יודעים מה לעשות הלאה - רופאי קופת החולים טוענים שאין בעיה והיא סובלת כאבים שמשביתים אותה מכל פעילות. הטיפול ההומאופתי (ע"י רופאה) רק החמיר את המצב. במאמרים שקראנו ברשת הבעיה עושה רושם של ממושכת לפתרון ואף כבעיה החוזרת על עצמה משך הזמן. שאלתנו - מה לעשות ? איך מקלים על הסבל וחוזרים לתפקוד יום יומי נורמאלי ? תודה.

28/08/2000 | 22:33 | מאת: ד"ר דוידוביץ שאול

שלום כחולה הסובל מאותן הבעיות וכרופא מרדים המטפל בכל סוגי הכאב במרפאת כאב, הייתי ממליץ על שיטת המזוטרפיה שפותחה בצרפת ב 1953 ע"י פרופ' פיסטור וכיום מיושמת במרץ רב בעיקר בארצות אירופה המערבית. החלה כרפואה אלטרנטיבית וממשיכה כקונבציונלית, ויחודה בגרימת תגובה אנטי דלקתית ממוקדת בעזרת המערכת החיסונית, ללא תופעות לוואי או התוויות נגד ושיעור הצלחה של עד 95%. שיטה דומה מהרבה בחינות ושפותחה בדרוס אפריקה לפני כ 15 שנה : APS, מבוססת על גירוי חשמלי מקומי הגורם אף הוא לתגובה דומה לזו המתוארת מקודם. גם שיטה זו מתחילה לחדור למרפאות הכאב של בתי החולים והן למרפאות הפרטיות. בהצלחה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה