CT גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

05/08/2015 | 21:40 | מאת: אבי

שלום אני בן 28 (192 ס"מ 109 ק"ג) נשלחתי ע"י אורטופד לבדיקת CT בעקבות כאבי גב עזים שחלפו אך עדיין חוזרים לסירוגין כאבי גב בעוצמות שונות תוצאות הבדיקה (רק מה שחריג): D12-L1 : שינויים פצאטריים קלים L1-L2: שינויים פצאטריים קלים L2-L3 : בלט אנלוס דיפוזי, מעט לכיוון נקב ימין. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות קלה בנקבים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L3-L4 : בלט אנלוס דיפוזי, מעט לכיוון ימין. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות קלה בנקבים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L4-L5: בלט אנלוס דיפוזי ומרכזי. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L5-S1: בלט אנלוס דיפוזי. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים. ללא הצרות משמעותית תעלה. ישנו גם ממצא לוואי בחתכים תחתונים רושם לעיבוי רקטום. אין לקבוע בוודאות אם הממצא אמיתי או בעקבות התכווצות מפני שהממצא הודגם בחתכים התחתונים בלבד. אשמח לקבל פרטים בשפת העם מה כל זה אומר במה זה מגביל אותי ומה צריך לעשות כדי לשמור על עמוד השדרה מהחמרה של הממצאים תודה אבי

18/08/2015 | 10:51 | מאת: ד"ר נחשון רנד

בעקרון מדובר על שינויים של שחיקה בדיסקים ובמפרקי עמוד השדרה ישכולים להית מקור לכאב אבל אינם מסכנים אותך. נראה לי שפעילות גופנית מתונה סדירה תעשה את העבודה בשילוב פיזיותרפיה כדי לעכב התהליכים האלו במדה שלא מקל באופן מספק - כדאי להועד במומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה