שבר בחוליה L3

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

31/08/2008 | 15:50 | מאת: קטיה

לד"ר שלום רב! בת 58 במיפויי עצמות שבר בחוליה L3 כתוצאה מנפילה,שאלתי לד"ר היא מהו הטיפול המקובל במקרה זה בנוסף לחגורה FRAME CORSET שהאורטופד אמר לי ללכת איתה. כמה זמן צריך ללכת עם החגורה ? כמה זמן לוקח להחלמה מלאה ? וכמו כן האם יש טיפולים נוספים ומהם כללי ההתנהגות במצב זה האם עדיף לשכב ? להתהלך ? כי בישיבה יש כאבים ולחץ על החוליות. אודה על תשובתך בהקדם. בתודה קטיה

אם אין מצב מסכן ואת זה ניתן לברר רק בבדיקה ועיון בצילומים - אפשר לשקול טיפול תרופתי ומחוך להקלת הכאב עד שהשבר יתרפא. אם הכאב לא משתפר או שאינך רוצה להמתין זמן כה רב (לעמים לוקח חדשים ארוכים עד שמחלים ולעתים בכלל לא) - שווה בהחלט לשקול טפוול על ידי הזרקת צמנט לחוליה - מדובר בטיפול המובצע באופן סגור דרך מחט המוחדרת תחת שיקוף רנטגן לחויה ברדמה מקומית ודרכה מוזרקה הצמנט - סוג של מלט - המביא להתחזקות החויה וייצוב השבר והפסקת הכאב במדה שתרצי פרטים נוספים אשמח לרואתך ליעוץ מסודר במרפאתי

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה