שריר תפוס או דלקת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

25/08/2001 | 01:16 | מאת: אבנר

שלום. מזה שלושה ימים אני סובל מכאבים עזים בצד בצד שמאל [במרכז הגב]. התחושה הראשונית שהייתה לי היא שנתפס לי שריר עקב תנוחת שינה לא נחונה או בגלל המזגן או משהו כזה. אלא שככל שהימים עוברים הכאבים מתגברים. בעבר סבלתי בדלקת בכתף. גם אז חשבתי בתחילה שמדובר בשריר תפוס, ורק לאחר כמה ימים שאיבדתי את היכולת להזיז את הכתף ונבדקתי על ידי רופא, התברר לי שמדובר בבוריסיטיס, בכתף שמאל. שאלתי האם יש קשר בין הדברים, האם יכולה להתפתח דלקת בשריר. איני עוסק בספורט כלל. תודה.

03/03/2009 | 21:21 | מאת: איריס

כנראה שיש לי התקררות כתוצאה משחייה במים חמים ויציאה לאוויר הקר אחרי זאת. הבעייה התחילה עם כאב בחצי הגב השמאלי והתפשטה לירך השמאלית עד לברך. כאבי תופת בהליכה, אי אפשרות לעמוד יותר משתיים שלוש דקות ללא כאבים. איני ישנה כבר ארבעה לילות. קיבלתי שתי זריקות וולטרין, זריקת קורטיזון ועוד אחת חזקה נגד כאבים. כל זה רק עזר זמנית. הדבר הכי מרגיע הוא לשבת עם בקבוק חם על האזור הכואב אחרי מריחת בנגי. אני בחורה אתלטית ובריאה והמצב פשוט מדכא מאד. אינני יודעת מתי כל זה יסתיים, אם מותר לי לנוע, אם זה טוב, יש בביתי מדרגות וזה הקטע הקשה, האם מותר לי לעלות לקומה העליונה או שזה יחמיר את המצב. מחר אני הולכת לראות את דר עמית, אורטופד מעולה אבל הייתי רוצה לדעת קצת בנתיים אם אפשר משהו על הבעייה שיש לי. בבלינסון עשו לי צילום ובדיקות דם הכל היה תקין. אודה לכם על תשובה מהירה. איריס

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה