המנגיומה בעמוד השדרה וסקלרוזיס בפדיקל

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/08/2006 | 15:32 | מאת: אורן

ד"ר נחזון רנד, ד"ר אלי אשכנזי - שלום רב, כתוצאה מתאונת דרכים קשה החלתי לחוש כאבי גב עזים בעמוד השדרה. עברתי סדרה של בדיקות: מיפוי ספקט של עמוד השדרה, בדיקת CT של עמוד השדרה וכעת אני מופנה לבדיקת MRI. ממצאי בדיקת ה CT היו: "במיפוי עצמות קליטה D6 בגובה הפדיקלס. שחזורים סגיטליים מכוונים לעש גבי מראים המנגיומה בגוף חוליה D6 וסקלרוזיס באזור הפדיקל משמאל ללא עדות לנגע מוגדר. הסקלרוזיס סמוכה למפרק הבין פצטלי באזור יכולה להתאים לשינוי ניווני...". אשמח באם תוכלו לשפוך אור על ממצאי הבדיקה המדאיגים. מהי בדיוק המנגיומה? מהו סקלרוזיס? מה הקשר בין אלו ובין תאונת הדרכים? האם הנזק הפיך? האם ישנו טיפול שיאפשר להחזיר המצב לקדמותו? אציין כי אני חש כאבים עזים וממוקדים מאיזור החוליה , כנראה D6. לעיתים אני בתפקוד נורמלי ולעיתים זה ממש בלתי נסבל. מה עושים? בתודה מראש על תשובתכם אורן

28/03/2008 | 16:04 | מאת: Sylvia

שלום רב, לאחר הסרת המנגיומה מהחלק ימני אחורי של הראש לפני כשנה וחצי ו-2 ניתוחים נוספים לקרניופלסטיקה, אני כיום סובלת מחולשה בצד שמואל של הגוף, בעיות קוגניטיביות (כגון בעיית זיכרון קלה, קשב מפוצל, בלבול, התמצאות במרחב...), חוסר תחושה ותנועה של רגל שמואל (מהמותן ומטה). הייתי 3 חודשים בשיקום בבית חולים לוינשטיין. כיום, אני מתהלכת בעזרת זוג קביים, וממשיכה בטיפולי פיזיוטרפיה, הידרוטרפיה וריפוי בעיסוק בבית לוינשטיין. יש לציין שיש לי המניגיומה נוספת בחלק הקדמי של הראש כרגע במעקב ללא סימני שינוי בגודל 15/15 ממ'. לאחרונה, לאחר ביצוע MRI בגב גילו לי 2 המניגיומות נוספות: הראשונה ב-5T – בגודל 14/12 ממ' והשנייה ב-1T – בגודל קטן יותר אשמח לקבל בבקשה תגובה לגבי השפעת 2 ההמניגיומות בגב, האם יש קשר עם המוגבלות ברגל ומה הטיפולים המומלצים. בתודה מראש!

07/03/2015 | 19:53 | מאת: עופר דניאל שפי

אבקש מידע על בעייה רפואית של המינגיומה בעמוד שידרה תוארי c6 c7

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה