פריצת דיסק L5 S1

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/10/2005 | 09:09 | מאת: רוני

ד"ר שלום בן 45 מטופל לאורך שנים בפרדניזון בשל מחלה פנימית כרונית. צפיפות עצם ירודה. פריצת דיסק בחוליה לעיל הגורמת לכאבי רגליים חזקים ועייפות קשה בבדיקת EMG נמצא לחץ שורשי מהחוליה 1. מה האפשרויות שעמדות לפני? (בדיקות) 2. האם ניתוח לא מסורתי אלא מחלל הבטן בא בחשבון? תודה

17/10/2005 | 09:33 | מאת: יוסי

ניפגעתי בעבודתי ונישלחתי ע"י אורטופד לבצע C.T אשר התוצאות שלו הן: מוקד היפרדנסי קטן ב L2 והיפודנסי ב L4 . בגבהים L1 - L2 - L3 - L4 בלט דיסק הקפי קל המצר את נוירל פורמניה ללא מחיקה של השומן האפידורלי . בגובה L4 - L5 בלט דיסק הקפי המצר את נוירל פורמן הימני . בקע דיסק קטן שמאלי המצר את נוירל פורמן השמאלי לוחץעל הUR העצבי השמאלי ומוחק את השומן האפידורלי. בגובה S1 - L5 בלט דיסק קל דו"צ אחורי המצר את נוירל פורמינה ומוחק את השומן האפידורלי. אני מוזמן לועדה רפואית והייתי שמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית לגביי ה C.T בתודה מראש יוסי

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה