תמיסה לעדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

30/08/2007 | 16:43 | מאת: קרין

שלום! אני משתמשת בעדשות מגע רכות חודשיות. כשקניתי את העדשות נתנו לי גם 2 תמיסות: 1) יש תמיסה שקוראים לה ריניו RENU מולטיפלוס. כתוב שהתמיסה הזאת היא : * להסרת פרוטאינים *לניקוי *לחיטוי *לסיכוך *לשטיפה *לאחסון. 2) נתנו לי גם סבון ניקוי לעדשות [לשימוש יומי לכל עדשות המגע הרכות]. אני רוצה לדעת אם הסבון הזה באמת הכרחי או שאני לא צריכה אותו בכלל. בבקשה תסבירו לי איך מנקים את העדשות. תודה

31/08/2007 | 10:18 | מאת: קובי בריג

נתחיל מהסוף: האופטומטריסט שהתאים לך את העדשות חייב להדריך אותך ,כיצד לטפל בעדשות ולהדגים לך במידת הצורך. התמיסה שהוצעה לך היא תמיסה רב תכליתית שאמורה לתת מענה לכל הצרכים,דהיינו, היא מהווה חומר חיטוי,חומר שטיפה,סיבון,הסרת חלבונים וכו'. דרך הניקוי המומלצת היא שלאחר הסרת העדשה מהעין ,יש לשים את העדשה על כף היד,לטפטף מספר טיפות מהחומר ע"ג העדשה ולשפשה (על אף שברוב התמיסות,מופיע הכיתוב שאין צורך לשפשף,עדיין אני ממליץ לשפשף).לאחר מכן יש להשרות את העדשות בתוך המחסנית עם כמות חומר ,המכסה את העדשות. למחרת,לאחר הרכבת העדשות יש לשפוך את החומר הנותר. התהליך חייב להתבצע כל יום(במידה והשתמשת בעדשות). בד"כ זה מספיק ואין צורך גם בסבון במיוחד בעדשות חודשיות. אך ישנם מקרים, שבהם יש הפרשה מוגברת של שומנים וחומרים אחרים מהעין המלכלכים את העדשה או סביבת עבודה מלוכלכת. במקרים כאלה יש צורך להוסיף את פעולת הסיבון פעם ב3 ימים-שבוע עם הסבון שניתן לך ולאחר מכן יש לשטוף את העדשה עם החומר הרב תכליתי ולהשרות בחומר הרב תכליתי.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע