זקוקה לעצה- בנוגע לימודים לאופטומטריה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

23/08/2007 | 20:16 | מאת: פנינה

שלום, ראשית אציין כי תשובותייך בפורום עזרו לי רבות. אינני יודע אם הינך זוכר או לא אך במהלך השנה ואולי אף שנה שעברה שאלתייך לגבי סיכויי קבלה לאופטומטריה בבר איילן על סמך ציונים של שנה א בפקולטה אחרת. אציין שהיום המיוחל הגיע והיום קיבלתי תשובה מהאוניברסיטה בה התקבלתי לאופטומטריה. שאלותי (עכשיו) הן: 1) במהלך השנה הזו למדעתי מדעי החיים לקחתי את כל הקורסים הקשורים לביולוגיה וביוסטטיסטיקה אך ללא פיסיקה מתמ' כימיה וכו'. בתיכון למדתי כימיה וסיימתי 5 יח"ל עם 92 ולמדתי מתמ' 4 יח"ל וסיימתי עם 98 פיסיקה בכלל לא למדתי. אשמח לדעת (לאורך שנה זו עמלתי רבות על מנת לקצור פירות וציונים גבוהים ממוצע קרוב ל-90 כי רציתי לעבור )2) מנסיונך האישי כדאי לי לעבור לאופטומטריה- ממדעי החיים , יש עבודה רבה בחוץ? 3) האם יהיה ניתן לשלב עם הלימודים הללו הקמת משפחה ?(אני אוטוטו 22 והלימודים האלו נלמדים 4 שנים כלומר אסיים תואר קרוב ל26 וחשוב לי להקים משפחה בד בבד עם מקצוע ביד) 4)ידוע לי שבסוף 4 שנות הלימוד מחכה לי המבחן שח משרד הבריאות וכמו שהבנתי הוא מבחן לא קל, מהו אחוז העוברים אותו? והאם זה נכון שנשאלים על כל 4 שנות הלימוד? אשמח לתשובה בהקדם היות ועליי להגיש תשובה לאונ'. תודה,

25/08/2007 | 23:08 | מאת: קובי בריג

פנינה שלום! ראשית,ברכותיי. 2. לימודי אופטומטריה הנם שילוב של לימודים לתואר אקדמי,תואר ראשון ביחד עם לימוד מקצוע דבר המהוה יתרון ע"פ לימודים לתואר אקדמי בלבד.עבודה כרגע לא חסר 3. למדו איתי מספר נשים שהיו נשואות ועם ילדים והצליחו לשלב לימודים ומשפחה בצורה יפה מאוד. 4.אין לי מידע לגבי אחוז העוברים את המבחן. בהצלחה רבה!!!

31/08/2007 | 01:56 | מאת: אופטומטריסט

בעבודתי בחנות יש תמיד סטודנטים לשנה ב' ג' וד' שלומדים ובמקביל עובדים. להבנתי הלימודים מאפשרים עבודה במשרה חלקית ובוודאי הקמת משפחה. אל תלחצי מהמבחן בסוף הלימודים, הוא מבחן הגיוני וסביר פחות או יותר שלא נועד להכשיל. בהצלחה www.optometry.co.il

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע