עדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

16/08/2007 | 19:53 | מאת: קליין

שלום, אני בת 32 ומזה חצי שנה מרכיבה עדשות מגע (לאחר המון שנים של הרכבת משקפיים). בעין ימין - מס' מינוס 2.25 וצילינדר מינוס 1.75 בעין שמאל - מס' מינוס 3.00 וצילינדר מינוס 1.00 אני מבקשת לדעת מה הם השיקולים בבחירת סוג ההעדשה: 1- תקופת העדשות - חודשיות/שנתיות והאם יש יומיות עם צילנדר? 2- אחוז לחות? 3- חברה? המליצו לי על העדשות הטוריות/חודשיות של Dispo.אומרים שהם היחידים שהעדשות שלהם הם חודשיות (ולא דו שבועיות) שיכולות להחזיק יותר מחודש. האם יש בעיה בשימוש בעדשות חודשיות יותר מחודש? האם יש אתר אינטרנט מומלץ ממנו אפשר להזמין עדשות בבטחה ללא חשש מזיופים? הרי זה מוזיל מאוד את ההוצאה היקרה. תודה רבה.

20/08/2007 | 00:16 | מאת: אופטומטריסט

תמיד מומלץ להשתמש בעדשות יומיות, אם אין ברירה- חודשיות, ולהימנע מקבועות. יש יומיות עם המרשם הצלינדרי שלך. הטוריות של דיספו הן עדשות טובות, אבל גם אחרות טובות. העדשות של J&J הן דו-שבועיות. אל תשתמשי בעדשות חודשיות ליותר מחודש! יש לך שאלות חשובות ונראה שבריאות העין חשובה לך, ולכן כדאי לך לרכוש עדשות אצל אופטומטריסט מורשה שיסביר ויתדרך אותך כנדרש. מידע אינפורמטיבי לגבי עדשות מגע: http://www.optometry.co.il/contact-lenses.htm

21/08/2007 | 16:17 | מאת: ליאור מרמור

שלום לך, תמיד מומלץ להזמין עדשות מגע אצל אופטומטריסט מוסמך, לאחר בדיקה יסודית, ולא דרך האינטרנט. ככול שהעדשות הן לתקופה קצרה יותר, וההחלפה היא בתדירות גבוהה, כך יש פחות לכלוכים והצטברויות משקעים על העדשות. מצד שני, יש מקרים ברק בעדשות קבועות ניתן יהיה להזמין נתונים מתאימים (מרשם, קמירות, קוטר וכו'). בדר"כ בעיניים יבשות מומלץ עדשות עם תדירות החלפה גבוהה יותר. אינני יכול להתייחס ספציפית לסוג חברה מסוים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע