שדה ראיה במשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/06/2007 | 11:09 | מאת: ארז

בעבר השתמשו במשקפי ביפוקל עם פס הפרדה לכל אורך העדשה. האם לעדשות ההן היה בחלק העליון (למרחק), שדה ראיה טוב לצדדים, כמו למשקפיים רגילות ( שמשמשות למרחק בלבד) ? ועוד שאלה: האם שדה הראיה בביפוקל ההן עולה על זה שבמולטיפוקל המודרני?

22/06/2007 | 12:03 | מאת: קובי בריג

גם היום עדיין נמכרות עדשות ביפוקליות, אם כי בהיקף נמוך בהרבה לעומת עדשות מולטיפוקליות. העדשה ביפוקליות בנויה, כך ש"מלבישים" את החלון, שבו יש את התוספת של המרשם לקרוב ע"ג החלק התחתון של עדשה שבכל חלקיה של העדשה יש את אותו חוזק שמיועד לרחוק. לכן התשובה לשאלתך היא, שאכן בעדשות ביפוקליות בחלק העליון יש את אותו שדה ראייה כמו במשקפיים רגילים (חד מוקדיים). בהיבט של שדה ראייה הביפוקלים עדיין טובים יותר אף ממולטיפוקליים מודרניים,אך למולטיפוקליים יש יתרונות אחרים לעומת ביפוקל כמו: ראייה חדה גם למרחק ביניים(מחשב), מעבר נוחים יותר בין המרחקים השונים ועוד'.

22/06/2007 | 14:47 | מאת: ארז

המרשם שלי לרחוק : sph -1/5 .cil -2 .התוספת לקרוב add=+2.5 . האם "מדרגה" כזאת, במספרים שיש לי, היא גבוהה מידי עבור ביפוקל? אינני מעונין במולטיפוקל.תודה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע