בדיקות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/07/2007 | 08:08 | מאת: אברהם

מנסיוני, בדיקת הראיה מרחוק מהווה את החלק הארוך יותר של הבדיקה . אני מבין שהבדיקה הזאת מאפשרת לאופטומטריסט "הצלבת אינפורמציה" כדי שהבדיקה לא תהיה סוביקטיבית לחלוטין (מצד הנבחן, כמובן). הבדיקה לקריאה ניראת לי הרבה יותר פשוטה ומהירה כך שהיא תוצאה מוחלטת של הרגשת הניבדק. האם לאופטומטריסט יש אפשרות לעשות "הצלבת אינפורמציה" גם בבדיקה ל"מקרוב"?

19/07/2007 | 17:02 | מאת: קובי בריג

נכון הוא שבדרך כלל החלק של הבדיקה לרחוק הוא ארוך יותר מהחלק של הבדיקה לקרוב. גם הבדיקה לרחוק וגם הבדיקה לקרוב הן כמעט סובייקטיביות לחלוטין (סוביקטיבי מצד הבודק וסובייקטיבי מצד הנבדק) ומהבחינה הזאת אין הבדל בין 2 הבדיקות. ההבדל נעוץ בכך שברוב המקרים המרשם לקרוב הוא נגזרת של המרשם לרחוק.אנו נוהגים להשתמש בהקשר של מרשם לקרוב במינוח ADDITION שמשמעותו איזה תוספת מספר(בפלוס)אנו מוסיפים בכדי לקבל את המרשם לקרוב. לאחר שהגענו למרשם לרחוק ה-ADD שאנו נותנים לקרוב הוא בהתאם לגיל,לעיסוק ולעוד פרמטרים שהאופטומטריסט לוקח בחשבון. לדוגמא: אדם בגיל 42 בדרך כלל ה-ADD שניתן לו ינוע סביב 0.75-1.00 ולכן ה"משחק" שהאופטומטריסט "משחק" עם המספרים עד שנקבע המרשם לקרוב הוא מהיר יותר מאשר בקביעת המרשם לרחוק.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע