האם שימוש מרובה במחשב מזיק לעיניים?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/07/2007 | 19:17 | מאת: שרף משה

שלום רב, אני בן 23 ומעולם לא הרכבתי משקפיים וכמו כן מעולם לא היו לי בעיות ראיה. אני מרבה להשתמש במחשב ומוצא את עצמי מולו כ-10 עד 14 שעות ביום, וזוהי שיגרתי ב-7 השנים האחרונות בערך. שמעתי גרסאות סותרות לגבי הנזק \ההשפעה של קרינת מסך המחשב על העיניים (אם זה משנה אני מצויד במסך מתקדם מאוד) רציתי לדעת אחת ולתמיד האם יכול מסך המחשב להזיק לעיני בצורה כלשהי או לגרום לי להרכיב משקפיים בגיל מוקדם יותר? תודה רבה ויום טוב, שרף משה.

18/07/2007 | 14:18 | מאת: קובי בריג

שאלתך היא באופן ספציפי לגבי הקרינה שנפלטת ממסך מחשב,האם היא מזיקה או לא. הקרינה שנפלטת ממסך מחשב היא מאוד נמוכה ונמצאת הרבה מתחת לרמות הבטיחות הנדרשות ועל כן הקרינה כשלעצמה לא גורמת נזק לעיניים. ישנה דיעה שישנו איזשהוא קשר בין הקרינה לבין התפתחות גירוי בעיניים אצל עיניים רגישו.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע