עדשות כזוכוכית מגדלת ?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

11/11/2008 | 00:18 | מאת: חגיגה

שלום רב לכם, אנא,חשוב לי להבין : האם מעבר לכך שהתאמת מספר עדשה ללקות ראייה צורכת לימודים וידע מעמיק וכדומה, האם ניתן לומר שעדשות במשקפי ראייה למעשה הן זכוכיות מגדילות ? אמתין להסברכם השקוף וכן המקצועי. בכבוד ותודה.

18/11/2008 | 14:30 | מאת: אופטמטריסט

אכן כן עדשות הן כמו זכוכית מגדלת אך ההבדל ביניהן שעליך לקרב את חומר הקריאה לפנים בזמן שימוש במשקפיים.

26/12/2008 | 00:38 | מאת: דקל- אופטומטריסט

זכוכית מגדלת היא עדשה אופטית חיובית (במרשם +) אשר מרכזת את האור. כל 4 "מספרים" (דיופטרים) נחשבים להגדלה. עדשה במרשם +8 היא גם זכוכית מגדלת של פי 2 עדשת פלוס צריכה להיות מונחת במרחק של 1 חלקי המוקד שלה (במטר) מהעצם עליו צופים כדי לקבל תמונה ברורה. ז"א- בעדשה של מספר 2.5+ דיופטר רואים טוב עצם שנמצא במרחק של אחד חלקי 2.5 שזה 0.4 מטר= 40 ס"מ. לכן משקפי קריאה למי שאין לו יכולת להפעיל את השריר בעין האחראי על הקריאה הם משקפיים של 2.5+ ( ובנוסף המרשם לרחוק אם יש) http://www.optometry.co.il

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע