זקוק ליעוץ

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

29/10/2008 | 22:31 | מאת: ויקטור

היי, אני בן 23. הראיה שלי אף פעם לא הייתה טובה במיוחד, אך לא ברמה שהפריעה לי או הצריכה משקפיים. לקראת הצבא חשתי שהמצב החמיר קלות, ולאחרונה אף הרגשתי במאט אי נוכות על הכביש בשעות הלילה. כאשר השוותי את עצמי עם חברי, גיליתי שהם יכולים לראות ולקרוא שלטים במצבים שבהם אני רואה טישטוש במקרה הטוב. נבדקתי אצל רופא ואופטימיטריסט, ונקבע לי מינוס של שלושה רבעים. השאלה היא כזו: האם להרכיב משקפיים? כרגע אני עוד יכול להסתדר בלי, אך סביר שיהיה לי נוח יותר איתם, לפחות בזמן הנהיגה. אם לא ארכיב משקפיים, האם המאמץ שאפעיל על העיניים בעקבות הליקוי יגרום להחמרה ולהגדלת המספר? ולחילופין - האם המנעות ממשקפיים כעת, כשאני עוד לא זקוק להם נואשות, יתן לי עוד זמן ויאיט את ההדרדרות במצב הראיה שלי? אודה לתשובות, אני מאט מבולבל.. ויקטור

30/10/2008 | 18:11 | מאת: קובי בריג

ויקטור שלום, הכנסת כמעט את כל המיתוסים הקשורים למשקפיים בשאלה אחת. נתחיל מהסוף: במצב שלך,המנעות ממשקפיים או הרכבת משקפיים לא יאצו ולא יאטו את הדרדרות הראייה. במילים אחרות,המספר יגדל ללא קשר לכמות השימוש עם המשקפיים!!!! על אף שלא בדקתי אותך,אני יכול לומר על סמך המספר ועל סמך התלונות שלך שיהיה לך כדאי להשתמש במשקפיים בשעת נהיגה ,בקולנוע וכדו' . לגבי שאר השימושים עלייך לבדוק עם עצמך האם אתה מסוגל להסתדר ללא משקפיים או שהרבה יותר נוח לך עם המשקפיים! אם עדיין אתה מבולבל,אז תפנה שוב לאופטומטריסט שבדק אותך ותשאל אותו לאיזה שימוש אתה זקוק למשקפיים!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע