כיצד "להקדים תרופה למכה" לצורך במשקפיים?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

13/07/2007 | 14:15 | מאת: שי

בעת האחרונה התחלתי ללמוד לימודים מסיביים בישיבה, יותר מ12 שעות ביממה. אני שם לב לירידה ביכולת ההתפקסות של עיני למרחקים שבעבר יכולתי לראות בקלות. מדובר רק בשלושה חודשים שאני לומד במסיביות כזאת. לכן אני חושש לבריאות עיני ושאצטרך בעתיד למשקפיים. רציתי לדעת הצעות כיצד להמנע מבעיות עיניים עתידיות? ומהו המרחק הכדאי של העיניים מהספר? תודה, שי

13/07/2007 | 18:28 | מאת: קובי בריג

כדאי לדאוג תאורה נכונה שמגיעה מהצד,ולא גורמת להחזרי אור או סנוור. כדאי לערוך הפסקה של כ-10-15 דקות פעם בשעה שעתיים ,שבמהלכה אתה מסתכל על עצמים רחוקים. לא ניתן להצביע על מרחק קריאה נכון ומדוייק על הס"מ. אך בממוצע זה סביב 40 ס"מ. ישנה שיטה האומרת שהמרחק הנכון ביותר לקריאה לכל אדם באופן אישי נמדד באופן שמצמידים את הזרועות לצידי הגוף ומרימים את כפות הידיים לכוון הפנים כך שנוצרת זוית של 90 מעלות בין כפות הידיים והזרועות. ואז מודדים את המרחק מהעיניים עד לקצות האצבעות וזהו המרחק הנכון. חילך לאורייתא!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע