שאלה על הרכבת עדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/10/2008 | 20:01 | מאת: ש

לפני כחודש הייתי בבדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים. התאמתי לניתוח, אבל החלטתי לא לעשות אותו. לפני הבדיקה לא שמתי עדשות 3 ימים ובבדיקה הרופאה אמרה לי שהיא רואה שהעיניים שלי יבשות ושאולי לא כדאי לי לשים עדשות מגע והיא נתנה לי טיפות הרטבה "רפרש" האם זה אומר שאני יותר לא אוכל להתשמש בעדשות,עד כמה זה יכול להזיק אם כן אשים? זה משהו שאמור לעבור ואז אוכל לחזור לשים? אם אני אשים עדשות ואשתמש בטיפת שהעדשות עליי?

09/10/2008 | 21:51 | מאת: ש

שכחתי לציין שהעדשות הן רכות. ועוד שאלה, אם לא הלכתי 3 ימים עם העדשות ,אולי היובש בכלל לא קשור אליהן?

13/10/2008 | 10:51 | מאת: קובי בריג

נושא "יובש בעיניים" הוא נושא כבד ביותר. בסביבה המודרנית כיום, המצריכה שימוש אינטנסיבי מול המחשב בסביבה ממוזגת/מחוממת וכדו' ישנם רבים הסובלים מתסמיני יובש בעיניים. בשימוש בעדשות מגע,בעיקר רכות התופעה אף מחריפה. ממחקרים שנעשו כ51% ממרכיבי עדשות המגע סובלים מתסמיני יובש בעיניים. ישנם אנשי מקצוע "מחמירים" שבמידה ומאבחנים יובש בעיניים,אוסרים על המשך הרכבת עדשות מגע , על אף שהמטופל איננו חש בסימפטומים הללו. אך ,להערכתי רוב אנשי המקצוע, ימליצו על שימוש בדמעות מלאכותיות,עדשות שעשויות מחומרי בעלי גורם הרטבה,מעבר לשימוש בעדשות זמניות וכיוצ"ב על מנת להפחית את הסימפטומים הנובעים מהיובש ולא יאסרו על הרכבת עדשות מגע.ראוי להדגיש שבמקרי יובש קיצוניים,רובם ככולם יאסרו על הרכבת עדשות מגע.

24/10/2008 | 12:33 | מאת: ש

אני מרכיב עדשות מגע מזה כ-4 שנים, אף פעם לא הרגשתי בתופעת היובש בעיניים ולכ מאוד הופתעתי מהתשובה שלה. איך אדע אם אני יכול להמשיך להרכיב את העדשות או שעליי להפסיק?

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע