צמיחת כלי דם בקרנית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

12/09/2008 | 21:25 | מאת: דניאלה

נאמר לי ע"י האופטמטריסטית שצמחו לי כלי דם בקרנית. ברצוני לשאול האם מצב זה מסכן את הקרנית? מהו מספר השעות המומלץ ביום במצב זה להרכבת עדשות מגע? והאם אם אמנע לתקופה מה מהרכבת העדשות המצב ישתפר? תודה רבה.

14/09/2008 | 09:57 | מאת: קובי בריג

"צמיחת" כלי דם חדשים בקרנית, הנה תופעה מוכרצ ולצערי נפוצה ביותר. בדרך כלל היא נובעת משימוש יתר בעדשות מגע ,דהיינו: מצב שבו העדשות מגע נמצאות בעיניים כל שעות הערות של המשתמשים בהם. הפחתת שעות הרכבה, ימי מנוחה ומעבר לשימוש בעדשות המעבירות חמצן ברמה גבוהה יותר(סיליקון הידרוג'ל),הן חלק מהדרכים להקל על המצב.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע