עין עצלה והסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/08/2008 | 20:52 | מאת: דרדושה

בני כיום בן 5. בגיל שנתיים , שמנו לו משקפיים ובנוסף סגירות עין (לא רצופות ) בגלל עין עצלה . היום חזרנו מבדיקה הראייה שלו השתפרה וכיום הוא רואה 6:7 (עם משקפיים ) לפי דבריי הרופאה , היא הייתה מאוד מרוצה ממנו , אך כששאלתי מתי נוכל להתפטרמהמשקפיים האלה היא אמרה שבצילינדר 4 לעולם לא. אז למה בעצם הרופא הקודם אמר לי שלקראת גיל 9 הוא מאמין שנוכל להסיר את המשקפיים ??? האם ראייה 6:7 לא מאפשרת הסרתן של המשקפיים ?

06/08/2008 | 17:08 | מאת: קובי בריג

שלום, אנסה לעשות לכם "סדר" במושגים. חדות ראייה 6/6,6/7,6/12 וכדו' מתארת את כושר הראייה של האדם הנבדק.אדם צעיר ובריא ללא ליקוי ראייה,יכול להגיע לחדות ראייה של 6/6. אדם עם ליקוי ראייה יכול להגיע גם הוא לחדות ראייה טובה (6/6,6/7) רק שבדרך כלל הוא זקוק למשקפיים לצורך כך. לגבי בנך, חדות הראיה שהוא מגיע אליה היא 6/7 שזו חדות ראייה טובה,אך הוא מגיע אליה עם משקפיים בלבד!!! טיפול הסגירות והרכבת המשקפיים היו בכדי לשפר את חדות הראייה עם משקפיים ולא בכדי שהוא לא יזדקק למשקפיים. אם אכן מדובר בצילינדר 4.00 אז צודקת הרופאה שתמיד הוא יזדקק למשקפיים. ייתכן והרופא שבדק אותו לפני 3 שנים מצא לו מרשם ללא צילינדר ומספר לא כל כך גבוה(בפלוס) ובמצב כזה יש סיכוי שכעבור כמה שנים המספר קטן עד למצב שאין צורך במשקפיים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע