שאלה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/07/2007 | 11:50 | מאת: ניל

קראתי את האתר של מועצת האופטומטריסטים. עברתי הרבה פעמים בדיקות והתרשמתי שפחות או יותר השיטה דומה. באתר הנ"ל צוינה הבדיקה לאיזון שרירים . התוכל להסביר בשפה לא מקצועית איך היא מתבצעת.

05/07/2007 | 17:36 | מאת: קובי בריג

הכוונה באתר זה למבחן כיסוי(COVER TEST).זוהי בדיקה אובייקטיבית שמטרתה לזהות קיומה של סטייה בצירי הראייה וכמותה של הסטייה. (הכוונה לקיום פזילה סמויה המכונה פוריה או פזילה קבועה המכונה טרופיה). ישנם 2 סוגי בדיקת כיסוי.הראשון נקרא cover-uncover test והשני נקרא alternating cover test. המבחן הראשון מטרתו לקבוע האם הפזילה היא פוריה (נסתרת) או טרופיה (קבועה) . המבחן השני מטרתו לקבוע את גודל הסטייה וכיוונה(החוצה,פנימה,למעלה,למטה) המבחן הראשון נעשה ע"י כיסוי עין אחת ע"י אוקלודר(מעין כף מפלסטיק שמכסה את העין)והסרה מספר פעמים ולאחר מכן חוזרים על הכיסוי וההסרה בעין השניה.תוך כדי הכיסוי וההסרה הבודק מאתר אם ישנה תזוזה של העין השנייה שאותה לא מכסים ומגלים. אם ישנה תזוזה אזי המצב הוא של טרופיה (פזילה קבועה). המבחן השני נעשה שוב בשמוש עם האוקלודר כאשר הפעם מעבירים את הכיסוי לסרוגין מעין לעין ואם ישנה תזוזת עיניים אז ניתן לקבוע את כיוון הפזילה(פנימה,החוצה,למעלה,למטה) ואת גודלה.הבדיקה נעשית לרחוק ולקרוב כאשר הנבדק מתמקד במטרה המוצגת לו.

05/07/2007 | 18:47 | מאת: ניל

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע