ועוד בקשר לפריזמה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/07/2007 | 11:07 | מאת: יצחק

האם משתמשים בפריזמה גם במקרה שהמסגרת מאורכת ודורשת הרכבת עדשות שהקוטר האופקי בהן ארוך יחסית לרוחב הפרצוף?

05/07/2007 | 16:02 | מאת: קובי בריג

בפריזמות משתמשים כאשר ישנו צורך אופטומטרי לכך!!!. קשה לי לתת תשובה לשאלה כללית כזה, שכן זה תלוי מהו הבסיס של הפריזמה (פנימה או החוצה), מה גודל הפריזמה, מהו המרשם של המשקפיים, כמה המסגרת בולטת, איזה סוג מסגרת וכיוצ"ב.

05/07/2007 | 20:44 | מאת: אופטומטריסט

נראה שהשואל רוצה לדעת בקשר לפריזמה במקום דיסנטרציה של עדשה כאשר המסגרת רחבה והמרחק בין האישונים קטן ואי אפשר שמרכזי העדשות והאישונים יקבילו אז יש צורך בעדשה עם פריזמה.

17/07/2007 | 15:53 | מאת: משיב

בהחלט שכן , אם המסגרת רחבה יש צורך בפריזמה כדי שמרכזי העדשות והמרחק בין האישונים יקביל.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע