ראיית לילה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

01/06/2008 | 20:36 | מאת: ליאור

ערב טוב , שמעתי מכמה אנשים שהם מרכיבים משקפיים רק בלילה וגם זה בעיקר לנהיגה. ולעומת זאת ביום הם רואים מצוין+ . האם יש משקפיים באמת רק לילה ? ואיך בודקים דבר כזה (ראיית לילה) ? תודה רבה מראש !

05/06/2008 | 19:02 | מאת: קובי בריג

ברוב המקרים מדובר במרשם נמוך מאוד שלא כל כך מפריע ביום,אבל מפריע בלילה.באופן כללי ,ישנה ירידה מסויימת בחדות ראייה בלילה לעומת היום, ולכן אנשים הזקוקים לתיקון ראייה קטן,מרגישים את הצורך יותר בלילה.באופן תיאורטי ישנה אפשרות לתת מרשם שונה למשקפיים לנהיגה בלילה לעומת משקפיים לשימוש ביום, אך באופן מעשי לא עושים זאת (לפחות, אני לא נוהג לתת מרשמים כאלה).

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע