התשלת עדשה תוך עינית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/05/2008 | 22:44 | מאת: מייק

מה היית ממליץ לחולה אשר זוהה כי הינו סובל ממחלת הקרטוקונוס ? (ראוי לציין כי במיפוי טופוגרפי של העין נמצא כי קיים חשד לקרטוקונוס) כמו כן ראוי לציין כי בבדיקת עיניים תוצאת הבדיקה הנה 6, מה שגורם לי לבלבול שכן על פי הבנתי, אדם אשר סובל מקרטוקונוס אינו יכול להגיע לאיכות ראייה של 6, באמצעות משפקי ראייה (קוצר ראייה) האם כן ידוע לרפואה על גורמים כלשהם שעלולים להשפיע על התקדמות מחלת הקרטוקונוס? האם ישנן סיכונים כלשהם (כגון לחץ תוך עיני) בביצוע ניתוח של השתלת עדשות תוך עיניות לאדם שזוהה כסובל מקרטוקונוס? ואם לא האם היית ממליץ על ביצוע ניתוח כזה? לתגובתך המהירה אודה, מייק

22/05/2008 | 10:44 | מאת: קובי בריג

שלום מייק. ראשית, יש צורך לאבחן שאכן מדובר בוודאות בקרטוקונוס. קרטקונוס היא מחלה פרוגרסיבית וככזאת יש לה דרגות חומרה שונות. ייתכן ואדם הסובל מקרטוקונוס בתחילת הופעת המחלה יצליח להגיע לחדות ראייה של 6/6. מחלה זו לא נתנת לריפוי מוחלט. קיימת כיום שיטה חדשה יחסית הנקראת Cross linking בשיטה זו חושפים את הקרנית למשךכ-30 דקות לאור אולטרא סגול בשילוב עם טפטוף של ויטמין B2 . מהלך טיפולי זה עוצר את הדרדרות המחלה ובמקרים מסויימים אף משפר את המצב. אינני יודע על איזה ניתוח השתלת עדשה תוך עינית אתה מדבר? אולי אתה מתכוון לניתוח טבעות?

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע