שימוש במשקפיים לשימוש קריאה ושימוש במחשב

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/11/2016 | 09:41 | מאת: רון

שלום, לפני מספר ימים שמתי את המשקפיים של אחותי ושמתי לב שהם מגדילים לי את הפרטים שאני מסתכל עליהם, סוג של זום על הפריטים. נזכרתי שבבית ספר היו מביאים לי דפים עם כתב גדול יותר כי זה היה עוזר לי וניסיתי לנסות להשתמש במשקפיים בשביל לקרוא ספר, וזה באמת עזר לי, הצלחתי יותר לשקוע בכתוב, אותו הדבר עם השימוש במחשב. רציתי לדעת אם שימוש במשקפי ראיה כמו אלה שאמרתי יכולים להזיק לי אם הראיה שלי טובה. אני לא צריך משקפיים לצורך דיוק ראיה או משהו כזה, רק ל"זום" הזה. האם יש פתרון לדבר הזה בלי לפגוע בעיניים?

25/11/2016 | 08:25 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום רון, מידות המשקפיים מותאמות לכל אדם באופן אינדיבידואלי ( אנחנו שונים זה מזה) ולכן לא מומלץ להרכיב משקפי ראייה/קריאה של מישהו אחר. כדי לדעת האם אתה זקוק למשקפי קריאה יש צורך בבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מוסמך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע