משקפי ראיה בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/11/2016 | 21:33 | מאת: גיא

שלום אני סטודנט בן 25. אני שם לב שלרוב כשאני מתחיל לקרוא טקסט, אני מהר מאוד מתעייף, בערך אחרי 2-3 עמודים, ולא מסוגל לקרוא יותר מזה ברצף. כשהתחלתי לקרוא במחשב טקסטים, והייתה לי אפשרות להגדיל את הטקסט, ראיתי שיש שיפור. עכשיו אני תוהה אם כדאי לי לרכוש משקפי ראיה, אפילו כאלו עם הגדלה קטנה של 1.00 - 1.50, כדי להקל על הקריאה. כשהלכתי למדוד כמה משקפיים, הבחור בדוכן אמר לי שממש לא כדאי לי להתחיל להרכיב משקפיים בגיל כזה צעיר כי זה יפגע לי בעיניים, כושר הראיה שלי יירד ואני אתרגל אליהם עד כדי כך שאני לא אצליח לקרוא כמו שצריך בלעדיהם. האם יש אמת בדבר? האם הרכבת משקפי ראיה פוגעת בראיה לטווח ארוך וגורמת לתלות בהן? תודה רבה, גיא

25/11/2016 | 08:10 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום גיא, מדבריך אני מבינה כי קיים קושי בקריאה, כדי לגלות ולטפל בבעיה כדאי מאוד לגשת לאופטומטריסט מוסמך (בד"כ בדוכנים לא נמצאים אנשי מקצוע שיוכלו לתת מענה נכון ומתאים) ולעבור בדיקת ראייה. יתכן כי משקפי קריאה יעזרו לך בקריאה, יאפשרו לך לקרוא לאורך זמן וללא מאמץ מיותר. כאשר מתאימים את המרשם של המשקפים בצורה נכונה, לא נגרם נזק. לכן חשוב לעבור בדיקת ראייה ולא לגשת לרכוש משקפים ללא בדיקה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע