הבנת והסבר מירשם משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

13/11/2016 | 13:16 | מאת: אסף

קיבלתי מירשם מקרוב Sph Cyl Axis OD(right eye): +1.50 0 0 OS(left eye): +1.75 -0.50 70 pd=56 מרחוק: Sph Cyl Axis OD(right eye): +0.25 0 0 OS(left eye) +0.50 -0.50 70 pd=59 רציתי להבין מתי אני צריך במשקפיים ? האם אפשר לקנות מוכנות אם יש צורך במולטיפוקל ? ואם כן איזה PD צריך ?

24/11/2016 | 18:14 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, כדי שאוכל לענות בדיוק רב יותר לגבי הצורך במשקפים חסרה חדות הראייה, אך לפי המרשם ניראה כי אתה זקוק למשקפי קריאה. כאשר קונים משקפים מוכנים אין התחשבות במספרים השונים בין שתי העיניים, אין התייחסות לצילינדר ולמרחק בין שתי העיניים. את ה PD (מרחק בין האישונים) בודק האופטומטריסט.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע