החלפת עדשת מגע חודשית לדו שבועית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

06/11/2016 | 22:44 | מאת: אבי

שלו' וברכה. אני מרכיב עדשת מגע מספר -6.5 רק בעין ימין. (לצורך איזון הראייה עד לניתוח קטרקט בעין זו). האופטומטריסט שלי התאים עדשת מגע (חודשית) בעלת קוטר 14.2 וBC של 8.6. לאחרונה החלפתי לעדשה מסוג ג'ונסון דו-שבועית ומאז אני סובל מאי נוחות, גירויים, ראייה מטושטשת. שמתי לב, שהקוטר שלה הוא 14.0 וה BC הוא 8.4. האם זה כל כך משנה? מעניין, שביומיים הראשונים שאני מרכיב אותה, אני לא מרגיש אותה בעין. הראיה חדה וברורה והכל בסדר. מהיום השלישי, הכל משתבש. מה יכול להיות? האם הדבר קשור לתמיסה בה אני משתמש? לכל עדשה יש תמיסה מתאימה? אשמח לדעת,תודה רבה מראש אבי

07/11/2016 | 12:46 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אבי, מדבריך ניתן להבין שהניקיון של העדשה לא מספיק טוב. אני ממליצה לך לגשת לאופטומטריסט שלך לבדיקה, שיראה את מצב העדשות ויבדוק האם הקימור מתאים לקרנית שלך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע