משקפיים קמורות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

06/10/2016 | 11:40 | מאת: שחר

שלום, הזמנתי 2 זוגות משקפיים אותו הדבר, משקף אחד בסדר גמור, ומשקף שני יש לו צורה קמורה (מבחינת המסגרת, איפה שנכנסת העדשה) בנוסף לקח לי יחסית הרבה זמן להתרגל אליהם לעומת הישרות. רציתי לדעת האם זה משפיע בצורה כלשהי על הראייה? בעיקר אם אני מחליפה לפעמים בינו למשקף עם המסגרת שהיא ישרה.

07/10/2016 | 10:03 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, בעדשות אופטיות קמורות (עם מספר) כאשר המרכז האופטי של העדשה לא נמצא בדיוק מול האישון יכול להיווצר אפקט של צילינדר, מה שיכול להסביר את ההתרגלות הארוכה יחסית למשקפים עם העדשות הקמורות לעומת הישרות. אם התרגלת ואינך חשה באי נוחות במשקפים הקמורים, לא צריכה להיות בעיה במעבר בין המשקפים הקמורים לישרים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע