אינדקס עדשה ועמידות בפני שבר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

30/08/2016 | 03:20 | מאת: ירון

שלום רב האם אינדקס עדשה 1.6 ומעלה הוא פחות שביר מאשר אינדקס 1.56 או 1.5? והאם במשקפיים ללא מסגרת (ברגים או ניטים) מומלץ לקחת מהסיבה הזו עדשה 1.6 ומעלה? במידה ויעשו בעדשה 1.5 אז היא תישבר בקידוח? האם גם במשקפי חצי מסגרת מהסיבה הזו מומלץ לקחת אינדקס 1.6 ומעלה כדי שלא ישבר החלק החשוף במסגרת? בתודה

04/09/2016 | 18:56 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום ירון, אכן כך, עדשות באינדקס 1.6 ומעלה הן עדשות נגד שבירה ובמסגרות ברגים וחצאי מסגרת מומלץ להשתמש בעדשות מסוג זה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע