האם משקפיים "מחלישות" את הראייה?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/07/2016 | 11:28 | מאת: Roi

שלום רב, לפני כשבועיים שמתי לב שאני רואה מטושטש בעין שמאל. זה לא קרה תוך כדי "החיים" (נהיגה/סרט וכו'), אלא רק בגלל שדיברתי עם אנשים על ראיה ובדקתי עצמי. הלכתי לרופא עיינים שאישר שאכן יש לי בעיה בעין שמאל והפנה אותי לאופמטריסט לקבלת משקפיים. אני מעריך שמדובר בבעיה של 'צלינדר' כמו שיש לאבי ואחותי. בימיים שעברו שמעתי מהרבה אנשים את הטענה שמשקפיים "מחלישות" את הראייה, הופכות את העין ל"עצלנית", ושאם הטשטוש לא הפריע לי ביומיום וגיליתי את הטשטוש רק בבדיקה עצמית, אזי שלא כדאי להתחיל לשים משקפיים מהסיבות לעיל. רציתי לברר יותר לעומק האם יש משהו בטענות "החלשת העיינים". תודה רבה!

25/07/2016 | 13:00 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום רועי, כאשר מתאימים משקפים לאחר בדיקה,העדשות מיועדות לשיפור הראייה וחידוד התמונה. כאשר לא מרכיבים תיקון ראייה מתאים כשיש צורך, זה עלול להוביל במקרים מסויימים גם להתדרדרות הראייה. כדי לדעת בודאות מה המרשם המתאים עבורך והאם יש צורך משקפים, יש לגשת לאופטומטריסט מוסמך לבדיקה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע