ציפוי אולטרה-סגול (UV)

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/07/2016 | 15:15 | מאת: פיני

האם כשאני מבקש להכין עדשות למשקפי שמש עם המספר שלי, הן מגיעות אוטומטית עם ציפוי מלא ל-UV? זה בקשר להיום. בקשר לעבר, יש לי זוג משקפי שמש ישנות, האם יש דרך לבדוק אם יש ציפוי UV על העדשות?

09/07/2016 | 17:50 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום פיני, ישנן עדשות שכאשר הן מיוצרות הן כבר מכילות את מסנן ה UV בתוכן ויש כאלה שלא. כאשר מדובר בעדשות המכילות את מסנן הקרינה הן רק עוברות תהליך צביעה ואילו העדשות שלא מכילות את מסנן הקרינה יש להוסיף בנוסף לצביעה גם ציפו נגד UV. לגבי המקשפיים הישנים שלך, יש מכשירים שיכולים להעריך את רמת הסינון של UV בעדשות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע